1. Home
 2. Techniek
 3. Banktransacties
 4. Omgeving

Omgeving

Hoe ziet de omgeving eruit waarin het importeer programma, dat wij fn zullen noemen, draait? Dit is te zien in de afbeelding Omgeving, we zien, van links naar rechts en van boven naar beneden, achtereenvolgens:

 1. RDBMS en mysqld:

  de database met zijn server programma, mysqld - "mysql-daemon". De daemon is de bewaker en beheerder van de database tabellen, je communiceert via de daemon met de tabellen. De daemon en tabellen bevinden zich op één PC, alle andere getoonde programma's hoeven zich niet noodzakelijkerwijze op dezelfde PC te bevinden. Het standaard toegangsmechanisme naar de daemon is de TCP/IP poort 3306. Met andere woorden: hangt je PC aan het Internet, en staan poorten en andere mechanismen open, dan kun je bij de database, van waar ook ter wereld!

  Graphic1

  Omgeving van het programma 'fn'

 2. mysql-client:

  een monitor programma via welk je, met behulp van de commando-regel, met de daemon kunt praten. Je kunt o.a. SQL-opdrachten geven, of je kunt de status van de database opvragen. Een minimale MySQL configuratie bestaat altijd uit de daemon en de mysql-client die op één PC draaien. Kijk voor informatie op de MySQL site

 3. fn:

  het programma dat wij hier zullen beschrijven, als invoer zal het een bestand accepteren, waarna het als taak heeft de inhoud van het bestand op te slaan in de database. Vooralsnog ga ik er van uit dat het programma 'los' gebruikt zal worden, d.w.z. het wordt vanaf de commando regel gestart. Op termijn zou het in het gebruikersinterface geïntegreerd kunnen worden. Je kunt per slot van rekening in PHP een down-/upload functie integreren waarna je het programma fn automatisch zou kunnen starten. Dat is werk voor de toekomst.

 4. Apache/PHP:

  deze combinatie van webserver (Apache) en interpreter (PHP) zorgt ervoor de je een goed gebruikersinterface kunt schrijven voor de gebruiker van een MySQL database. (PHP) is een programmeertaal waarmee je enerzijds HTML kunt genereren en die anderzijds een gemakkelijke toegang biedt tot de MySQL database. Dit laatste m.b.v. de functies in de : PEAR bibliotheek

Laatst ge├╝pdatet op 2021-01-01 om 18:29:59.