1. Home
  2. Techniek
  3. Netwerk
  4. Netwerk 2008

Netwerk 2008

Omdat mijn oude DVD-recorder me niet beviel, en ik er nauwelijks gebruik van maakte, dit omdat de bediening eigenlijk veel te ingewikkeld was, ben ik aan het einde van 2007 eisen gaan opstellen voor een nieuwe recorder. Niet alleen moest hij natuurlijk film's kunnen opslaan en natuurlijk makkelijk te bedienen zijn, hij moest ook het computer netwerk kunnen hangen. Na wat denken, onstond het volgende lijstje:

Het bovenstaande lijstje gaf als resultaat twee resultaten: een zelfbouw PC, waarbij je naast een MPEG2 kaart in hardware gebruikt maakt van het pakket MythTV onder Linux, en als tweede mogelijkheid het kopen van een kant-en-klaar systeem, dat bijna hetzelfde is als de eerste, echter dat niet op een x86-processor gebaseerd is maar op een PowerPC: een Dreambox DM600 PVR. De DM600 PVR is er één uit een familie van apparaten. Ik had ook een van de ander lid van de familie kunnen kiezen, b.v. de Dreambox DM7025, kwestie van behoeften en kosten. De inhoud van deze site zou er niet anders door zijn geworden.

dreambox

Deze DM600 moet je net als elke andere video recorder, tussen de antenne uitgang en een TV aansluiten. Als extra, tenminste vergeleken met het standaard aanbod kun je de DM600 via een UTP verbinding aan je netwerk koppelen. Dit geeft een hele extra dimensie aan de normaliter geboden functionaliteit. Hierover meer ...

Laatst ge├╝pdatet op 2021-01-03 om 19:34:40.